Quinta

Bouwfysica

Bouwfysica

Of het nu om een enkele woning of een compleet utiliteitsproject gaat, Quinta Technisch Management houdt voortdurend rekening met bouwfysica. Elke installatie- en klimaattechniek ontwerpen wij vanuit Schagen volgens het concept van Trias Energetica. We doen er als uw bouwfysische adviseur alles aan om energiezuinige en duurzame installaties te realiseren.

Bouwkundige oplossingen en Trias Energetica

Bouwfysica houdt zich bezig met het binnenklimaat van gebouwen met als doel optimale bouwkundige oplossingen. Zo doen wij er alles aan om bijvoorbeeld vochtschade te vermijden, warmteverlies te voorkomen en het akoestische comfort te waarborgen. Zaken als milieuvriendelijk, duurzaam, zonwering, ventilatie en gezondheid staan centraal in het gehele traject. Het volledige project baseren we bovendien op de uitgangspunten van Trias Energetica. Deze driestappenstrategie impliceert een integrale ontwerpaanpak ter beperking van de energiebehoefte van gebouwen en gebouwde omgevingen. Bronbestrijding staat hierin centraal. De resterende energiebehoefte wordt indien mogelijk op een duurzame en milieuvriendelijke wijze opgewekt. Tot slot blijft er een noodzakelijk resterend deel over, dat we opwekken met fossiele brandstoffen. Het doel is om energiezuinige installaties te verkrijgen.

Gezond leefklimaat

Gebouwen moeten een gezond en comfortabel leefklimaat bieden. Een gezond leefklimaat is afhankelijk van de architectonische vormgeving, de bouwfysische eigenschappen en bijvoorbeeld installatietechniek. Quinta Technisch Management is uw specialist om deze drie factoren op elkaar af te stemmen. Om die reden kunt u ons naast het verzorgen van advies, calculaties, tekenwerken bouwfysische berekeningen inschakelen voor projectbegeleiding. Tijdens de begeleiding van uw project voeren we kwaliteitscontroles uit en verzorgen we diverse rapportages. Desgewenst regelen wij de complete oplevering van uw installatietechniek of elektrotechnische installaties.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van bouwfysica? Via het contactformulierkunt u contact met een van onze bouwfysische adviseurs opnemen. We staan u spoedig te woord.

Vragen aan Quinta technisch management? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Quinta TM

Populierenlaan 63
1741 WR Schagen